SatLex Digital - română [ro]
®
  Marţi | 21.05.2024
Pagina principală  |  Sitemap  |  Limbi  |  Disclaimer

Interne SatLex :: Istoria mea - Aşa a început totul!

Din 2000 până în 2002
Echostar AD-3000IP
Primăvara anului 2000 a reprezentat pentru mine începutul erei digitale. Mi-am cumpărat primul meu receptor digital Echostar AD-3000IP care avea 2 tunere şi putea recepţiona atât semnale analogice cât şi digitale. Antena cu multifeed am folosit-o până în vara anului 2001 când iar venise timpul pentru o schimbare majoră.

Triax Multifocus Unique
Pentru a se îndeplini ideea mea de a conecta mai mult de 3 LNB-uri pe o singură antenă, a trebuit să-mi cumpăr o antenă specială de multifeed şi anume Triax Multifocus Unique cu un diametru de 110 cm. La început am montat doar 4 LNB-uri, dar în cel mai scurt timp am reuşit să montez cu succes în total 8 LNB-uri.
Exact în acea perioadă a luat şi fiinţă nick-ul meu "TriaxMan".
Imagini cu această antenă găsiţi în galerie.
Humax CRCI 5500
Receptorul era un Humax CRCI 5500. Din cauză că acesta nu avea protocolul DiSEqC 1.1, a trebuit să mă gândesc la o altă modalitate de a comuta între LNB-urile nr.5 şi nr.8. Soluţia a fost destul de simplă. M-am folosit de semnalul de 12V de care dispunea receptorul. Mai multe informaţii puteţi găsi în FAQ.

Wavefrontier Toroidal 90
În vara anului 2002 era iaraşi timpul pentru o schimbare. Antena Triax Multifocus a trebuit să cedeze în favoarea unei noi antene mai mari, care pe atunci reprezenta un nou tip de antenă multifeed: Wavefrontier Toroidal 90. Pe această antenă am montat la început 12 LNB-uri, iar apoi chiar 14 LNB-uri! Prin urmare puteam recepţiona o grămadă de sateliţi într-un interval de 49,2° (de la 19,2° Est pâna la 30° Vest). După testele pe care le-am făcut, sunt sigur că intervalul de recepţie s-ar fi putut extinde cu încă câteva grade. Imagini cu această antenă găsiţi în galerie.Topfield 4000 PVR
Comutarea între cele 14 LNB-uri o făcea noul receptor Topfield 4000 PVR. Acest receptor are 2 tunere foarte sensibile şi este din punctul meu de vedere, cel mai bun receptor digital pe care l-am avut vreodată.
Din cauză că nici acest receptor nu avea protocolul DiSEqC 1.1, a trebuit iarăşi să mă gândesc la o soluţie potrivită. Astfel soluţia a fost destul de complicată, dar a funcţionat foarte bine. În felul acesta puteam sa prind toate programele româneşti cu doar o singură antenă (de la 16° Est până la 18° Vest).

Pagina 2 / 3
Copyright © 1996-2024 SatLex® - Chris Mitiu (TriaxMan) / www.satlex.ro / Toate drepturile rezervate.